ADG logo

Covid-19 uppdateringar för 2021

Vi följer utvecklingen med coronaviruset och följer lagen och de råd och rekommendationer som ges av Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västra Götaland.

Barn och ungdomar fortsätter träna som vanligt

I enlighet med råden har styrelsen och tränarna beslutat att hålla igång träningen som vanligt för barn och ungdomar födda 2005 och senare. Det betyder att vi fortsätter träna på ordinarie tider: tisdagar och torsdagar kl 17:00–18:00 samt lördagar kl 11:30–12:30. Det blir dock mer fokus på falltekniksträning och vapenträning på torsdagspasset för ungdomarna.

Vuxenträningen börjar försiktigt

De senaste råden tillåter oss att börja träna med följande restriktioner: inte mer än 12 tränande (+ instruktör) åt gången, bokning krävs; vi tränar mest vapen, med minimal kontakt och behåller samma partner hela passet. Tiderna blir tisdagar 18.15–19.15, lördagar 13.00–14.00 och söndagar från 10:00.

Viktigt att tänka på!

Stanna hemma från träningen om du har förkylningssymptom eller om någon i familjen är sjuk! Detta gäller även för milda förkylningssymptom.

Det är viktigt med fortsatt god handhygien så tvätta händer såväl som fötter noga innan du går på mattan och kom ihåg att ta med egen handduk.

Kom gärna ombytt, omklädingsrummen är för trånga för att vi ska kunna vistas i dem.

Information till föräldrar

När du lämnar och hämtar ditt barn önskar vi att du inte kommer in i dojon, vänta gärna utomhus. Vill du prata med någon av tränarna kan du knacka på glasdörren vid mattan (ut mot parkeringen) så talas vi vid där. Vi får hoppas att det inte ösregnar.

Hygien och städning är viktigt och nu när vi inte har några vuxna som tränar får barnen hjälpa till med städningen. Det betyder att alla kommer att vara upptagna med att städa till cirka kl 18:15.

Läs mer om de nya råden på VGRs webbplats https://www.vgregion.se/covid-19-corona/